La Colibe – un catun arhaic autentic, o asezare desprinsa din povesti

Photo Credit: petricasima.ro (fotografie reprezentativa)

La Colibe – un catun arhaic autentic, o asezare desprinsa din povesti

La Colibe, un catun in adevaratul sens al cuvantului, pur, autentic si cu o atmosfera, parca, desprinsa din povestile pe care bunicii ni le spuneau in copilarie. Multi dintre noi, crescuti la tara, am simtit mirosul diminetilor de vara, mirosul paielor, caldura focului din batatura, mirosul fumului, gustul unic al turtelor facute pe plita dar, peste toate, multi dintre noi am simtit libertatea copilariei, alergatul in picioarele goale prin praf, bataia cu paie, discutiile pana in miez de noapte pe ulitele unde, cand intunericul punea stapanire pe sat, legendele rurale prindeau viata iar fiecare poveste facea ca totul sa fie mai intens.

Putin mai departe de Corbu, niste oameni faini au pus bazele unui catun arhaic romanesc, o asezare unde simti ca timpul sta in loc..si iti place. Odata intrat pe drumul spre Colibe, parca simti ca radacinile satului romanesc incep sa reinvie, un sentiment placut iti cuprinde corpul iar in fata ochilor derulezi amintiri de mult uitate intr-un sertar al mintii. Simti ca omul matur se metamorfozeaza iar spiritul ludic pune stapanire pe corp, devii copil din nou.

Te apropii si vezi..liniste, vezi zambete, vezi straie populare, vezi oameni care se bucura de viata in adevaratul sens al cuvantului, intr-un decor desprins din povesti. Stau in jurul focului si povestesc, beau un toi de tarie, danseaza si intineresc. Copiii alearga atat de liberi, parca, evadati din galagia urbana, din freamatul orasului. Vezi in ochii lor o bucurie incomparabila, vezi fascinatie.

Stand printe oamenii locului, am surprins fericire, dragoste si nebunie, nebunie in sensul frumos al cuvantului. Mi-am dat seama ca subconstientul meu tanjea dupa vremurile in care eram lipsit de griji, in care de dimineata pana seara simteam arsura soarelui pe piele si in talpile pline de praf. Am realizat ca, la o aruncatura de bat de oras, exista o oaza in care aerul este curat, gustul mancarii este inconfundabil iar timpul nici nu mai conteaza. Traiul simplu te face sa vezi cu alti ochi viata, nu cu ochii mintii ci cu ochii inimii, ai sufletului.

Acesti oameni faini de La Colibe vor sa rescrie aceste momente. Pe mine m-au castigat si cu siguranta vor veni multe materiale frumoase din catunul lor in dezvoltare.

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *